Igår var det ju fredag som känt, och vad passar då inte bättre än hemmagjord pizza? Sagt och gjort, hittade ett recept på Finax hemsida som jag gjorde:

1 tsk salt
1,5 tsk socker
25 g jäst
0,5 dl olivolja
3,5 dl fingervarmt vatten
7 dl Finax mjölmix

Blanda ihop allt utom mjöl tills att jästen är upplöst. Häll sedan i lite mjöl i tagen samtidigt som du vispar med elvisp. Vispa allt i ca 5 min till en marängliknande smet (ska bli "toppar" i smeten). Bred ut ett tunt lager smet på bakplåtspapper (blir ca 3 pizzor) och låt jäsa dragfritt i 20 min. 
Ställ in plåten i nedre delen av ugnen i 200 gr. i 5-7 min tills det att pizzan fått lite färg. Ta ut plåten och ha på valfria ingredienser. Höj ugnen till 250 gr. och ha inne pizzan tills den fått lite färg. Ta ut och ÄT!

Vi hade på hemmagjord tomatsås, parmaskinka, ruccola och riven parmesan. Pojkvännen tog även chorizo och champinjoner på sin del. Blev väldigt gott! Botten såg suspekt ut men smakade faktiskt bra, var fluffig och krispig på samma gång.

I övrigt var magen lite sisådär igår, gjorde ont och var uppsvälld men blev bättre efter pizzan och sen blev den lite halvorolig igen senare på kvällen men då åt jag sura ahlgrensbilar och nappar (vilket jag får äta enligt FODMAP) men kanske blev för mycket för en redan ostabil mage. Jaja, idag är den bra igen (än så länge) och nu ska jag fara ner på stan! 

Ha en skön lördag, och glöm inte rösta imorgon!!


FODMAP, IBS, behandling, diet, glutenfri, pizza,

Kommentera

Publiceras ej