Hej på er!
Dagen startade med en go träningsrunda med en vän, vilket såklart kräver ordentligt med energipåfyllning efteråt. Lyckan i att finna ännu ett recept som fungerar att äta enligt FODMAP, nämligen pannkakor! Så himla gott blev det, trots att jag med viss skepticism började steka den smet som verkligen inte såg god ut. Här kommer receptet:

5 dl grov mjölmix (glutenfri från Finax)
1 dl majsmjöl
2,5 tsk salt
1 l laktosfri lättmjölk
5 ägg
Smör till stekning
 
Blanda de olika mjölsorterna tillsammans med saltet. Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet, häll sedan i resten av mjölken och äggen. Låt svälla i kylen ca 30 min. och stek sedan i smör. 
Jag vispade med elvisp vilket gav en VÄLDIGT fluffig smet, vet inte om det blir så trots att man vispar för hand? Såg väldigt konstigt och tjockt ut men med en soppslev gick det kanon att få till fina pannkakor. 

Jag åt tillsammans med hallonsylt, glömde dock att ta kort på dem men stekte inte upp hela smeten för tänkte ha till middag också så kan lägga upp resultatet då! En liten varning: blev väldigt mycket smet men det är ju bra om man vill ha matlådor, annars kan man lätt halvera ingredienserna och ändå få ordentligt med pannkakor. 

Nu ska jag försöka läsa lite om blod- och immunsjukdomar i min kära medicinbok.
So long!
FODMAP, IBS, behandling, diet,

Kommentera

Publiceras ej