Heeej!
Sjukt dåligt uppdaterat här men har varit fullt upp med skola och jobb! Trots hektiska dagar och oregebundna mattider har magen hållt sig i form vilket har varit fruktansvärt skönt. All den energi som magen tidigare har tagit har jag nu kunnat lägga på viktigare saker, och trots en extremt stressig helg på jobbet har jag kunnat fokusera på patienterna istället för på magkramper. FODMAP har verkligen öppnat en helt ny värld för mig, det är ju så här en mage ska fungera! 

Har även kommit på två nya maträtter som var supermums. Jag köpte en hel färsk laxsida som jag kryddade med chiliflakes, rivet limeskal, limesaft, salt och peppar innan jag stekte den i ugnen. Till det hade jag potatis och en kall crème fraiche-sås bestående av laktosfri crème fraiche, chiliflakes, salt och peppar. Så enkel mat men ändå så gott! 

Igår gjorde jag även storkok på spaghetti och köttfärssås. Kändes som att det inte skulle gå att lyckas med köttfärssås utan lök eller vitlök men den blev riktigt god faktiskt! Hade i köttfärs, grovrivna morötter, krossade tomater, kalvfond, tamari, oregano, chiliflakes, paprikapulver, salt och peppar. Dock var den glutenfria spaghettin ingen höjdare alls då den smakade konstigt och blev väldigt mysko i konsistensen, men då vet jag att jag inte behöver äta det något mer! 

Nu är det dags för mig att fortsätta läsa föreläsningsanteckningar så att jag förhoppningsvis klarar tentan som är den 26e september!
 
So long!
FODMAP, IBS, behandling, diet,

Kommentera

Publiceras ej