Igår kväll drog jag alltså igång. Det jag åt var gluten- och laktosfri kycklingsallad. Den innehöll sallad, gurka, tomat, grillad kyckling (utan skinnet då jag inte får äta lök- eller vitlökspulver) och glutenfria makaroner. Som sås blandade jag laktosfri kvarg, salt, peppar samt starkt paprikapulver. Var precis lika gott som en "vanlig" kycklingsallad. Pojkvännens betyg blev 3/5 stålmagar (vilket han även ger en vanlig kycklingsallad så inte heller han tyckte det var någon skillnad). Snabbt och lätt fixat, och gott! :)
FODMAP, IBS, behandling, diet, kycklingsallad,

1 kommentarer

Carola kjellen

26 Aug 2014 07:48

Varför laktosfri och inte mjölkfri?

Svar: Hej Carola! Anledningen till att jag kör laktosfritt är för att jag nu till en början (helst minst 4 veckor) ska utesluta även havre, så då går det ju inte att ersätta mjölk med havredryck. Jag får heller inte under hela behandlingen äta sojaprodukter så då går det inte heller med sojadryck. Visst skulle det fungera med rismjölk men i dagsläget känns det som att det är tillräckligt med saker att utesluta så mjölkfritt skulle bara bli en börda. Men vi får se vad som händer! :)
Nadia

Kommentera

Publiceras ej